جلسه هم‌اندیشی و بررسی روند تاسیس انجمن سنگ مرکزی با حضور اعضای هیئت مدیره انجمن سنگ ایران، هیئت مدیره انجمن معدنداران استان مرکزی، انجمن سنگبران محلات و هیئت رئیسه کمیسیون امور تشکل های اتاق بازرگانی استان و برخی از فعالان صنعت سنگ استان برگزار شد.

در ابتدای جلسه دکتر شکوری رئیس انجمن سنگ ایران بر ضرورت تغییر ساختار انجمن بمنظور ایفای نقش نمایندگی تاکید نمودند. چرا که به عقیده ایشان بخشی از چالش‌ها و مسائل صنعت سنگ مربوط به استان ها می‌شود و کلیه تشکل‌های استانی اعم از اتحادیه‌ها و انجمن‌های مختلف می بایست به تکالیف مربوط به خودشان بپردارند و در نهایت باید اهداف کلی که توسعه بخشی از آن محسوب می شود محقق گردد.

دکتر شکوری بیان کرد: چنانچه هریک از این تشکل ها تنها در جهت کسب منافع خودشان گام بردارند متاسفانه از رسیدن به منافع همگانی که خواست تمام تشکل هاست باز می‌مانند و در نهایت دولت تصمیماتی را اتخاذ خواهد کرد که علاوه بر زیانبار بودن برای کل زنجیره ارزش جبران ناپذیر نیز خواهد بود.

وی افزود: اگر خواستار حضور در شورای عالی معادن استان، شورای گفت‌و‌گوی بخش خصوصی، ستاد تسهیل برای دفاع از منافع صنف می باشیم باید برای تشکل‌ها ساختار مطلوبی تعریف تا همه بصورت یکصدا مطالبه خود را از دولت داشته باشند.

دکتر شکوری با اشاره به ساختار کنونی انجمن سنگ به عنوان یک تشکل ملی، بیان داشت: تغییر در ساختار کنونی انجمن سنگ ایران ضروری و الزامی است و این تغییرات می بایست به گونه‌ای باشد که در تمامی استان‌های سنگی، انجمن مختص سنگ ذیل اتاق بازرگانی استانی شکل گیرد و هیات مدیره این انجمن‌ها اعضای انجمن سنگ ایران را تشکیل دهند که در آن زمان این انجمن می‌تواند اعلام کند که نمایندگی صنعت سنگ کشور را بر عهده دارد.

رئیس انجمن سنگ ایران با تاکید مجدد بر الزام تغییر در ساختار انجمن بمنظور فراهم نمودن شرایط جهت حضور تمامی اعضای زنجیره ارزش صنعت سنگ کشور و ایجاد زمینه شکوفایی و رشد این صنعت از تمامی تشکل ها خواست با با کنارهم قرار گرفتن یک ید واحد را تشکیل دهند.

وی عنوان کرد: هدف از برگزاری این جلسه رسیدن به وفاق است و در این راه ضرورت دارد که نظرات و پیشنهادات اعضا را جویا باشیم که بدین دلیل یکی از ماموریت های هیئت مدیره جدید انجمن سنگ ایران حضور در استان های سنگی کشور و گفتگو و مذاکره با متولیان امر در این استان ها می باشد که در طی این دوماه اخیر در استان های اصفهان و مرکزی این هیئت مدیره حضور پیدا کرده که نتایج مطلوبی نیز حاصل شده است.

در ادامه جلسه، حسین پورحسنی رئیس انجمن معدنداران استان مرکزی ضمن تایید مطالب ارائه شده از سوی رئیس انجمن سنگ ایران، بیان کردکه این استان نیز بمنظور ایجاد همصدایی و همکاری های مشترک در این کار حتما مشارکت خواهد داشت و اعضای خود را به عضویت در انجمن سنگ استان مرکزی ترغیب خواهد نمود.

به گفته‌ي پورحسنی، امروز صنعت سنگ کشور تشنه یک همدلی و همبستگی است که ما به عنوان متولیان صنعت باید برای سایر فعالان این حوزه خط‌مشی را تعریف کنیم.

در این جلسه مهندس مهدی نیا رئیس کمیسیون تشکل های اتاق بازرگانی استان مرکزی نیز عنوان کرد: این جلسه به منظور ایجاد انسجام بیشتر در صنایع سنگ استان مرکزی و استفاده از بهره‌مندی و پتانسیل‌های اتاق بازرگانی است که در حال حاضر فعالان این صنعت از آن محروم هستند.

مهندس مهدی نیا گفت: انجمن، اتحادیه، کانون، مجمع و سندیکا همگی یک تشکل هستند. در حال حاضر در اتاق بازرگانی ۴۰۰ تشکل ملی اتحادیه، کانون، سندیکا، جامعه و … وجود دارد که در چند سال انجمن های ملی در اتاق بازرگانی ایران تشکیل شده اند.

وی تاکید کرد: هیچ تفاوتی میان این عناوین از لحاظ حقوقی وجود ندارد و تنها تفاوت به لحاظ ساختاری است. در ماده ۵ قانون بهبود محیط کسب‌وکار اتاق‌ها مکلف به ساماندهی، ایجاد و ثبت تشکل‌های اقتصادی فعال هستند چرا که اتاق‌های بازرگانی پارلمان بخش خصوصی هستند. باید به این باور رسید که جای تشکل ها در اتاق بازرگانی است.

وی افزود: اتاق بازرگانی استان مرکزی متعهد خواهد شد که هر آنچه در صورت جلسه باشد را انجام دهد به شرط آنکه اعضای تشکل ها تمایل به ایجاد همصدایی داشته باشند. تمامی امکانات اتاق بازرگانی برای تشکل‌ها در حال حاضر آماده است و به صورت رایگان ساختمان با تمامی امکانات ارائه خواهد شد.

رجایی با انتقاد از عدم حضور فعالان صنعت سنگ در شورای گفت‌و‌گوی اتاق بازرگانی عنوان کرد: متاسفانه در شورای گفت‌و گوی اتاق بازرگانی هیچ شخصی برای دفاع از حقوق صنعت سنگ حضور ندارد و این در حالی است که مصوبه شورای گفت‌و‌گو در استان اجرا خواهد شد.

در پایان جلسه تاسیس انجمن صنعت سنگ استان مرکزی با موافقت حاضرین تایید و مصوب شد. براساس این مصوبه اتاق بازرگانی مرکزی مسئول پیگیری مفاد صورتجلسه و آقای بهنام نیکفر به عنوان نماینده صنعت سنگ در جهت پیگیری و تبادل اطلاعات معرفی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست