دکتر بهرام شکوری، رئیس انجمن سنگ ایران در گفتگو با جهان صنعت عنوان کردند:
- در حوزه اکتشاف سطحی سنگ در کشور حدود ۵ میلیارد تن ذخیره قطعی داریم که باعث شده رتبه پنجم دنیا و به لحاظ تنوع در حوزه سنگ تزئینی نیز رتبه نخست جهان را در اختیار داشته باشیم، اما تولید سنگ شرایط خوبی در ایران ندارد. براساس آمارها با اینکه در سال گذشته حدود ۱۲.۵ میلیون تن سنگ در کشور تولید شد ولی رتبه چندان قابل قبولی در اختیار نداریم. هرچند در این خصوص وزارت صمت متولی تولید در کشور است، اما برخی سیاستگذاریها عملا تولید را تحت تاثیر قرار داده است؛ موضوعی که باعث شده آهنگ توسعه و رشد اقتصادی در حوزه سنگ کمتر شنیده شود.
- رونق صادرات لازمه افزایش تولید است. هرچند صادرات سنگ بریده کشور در سالهای اخیر افزایش پیدا کرده، اما این مساله زمانی ارزش پیدا میکند که بتوانیم به بازار ۲۰ کشور هدفی که تولیدکنندگان بزرگ صنعت سنگ محصولات خود را به آنها صادر میکنند، وارد شویم.
- از جمله مشکلات صنعت سنگ و نبود استاندارد برای صادرات سنگ بریده است. اکثر تولیدکنندگان سنگ کشور خود را صادرکننده نیز میدانند در حالی که این روش در هیچ جای دنیا مرسوم نیست. صادرات یک بخش تخصصی است و به همین دلیل به جز کشورهای همسایه، هیچ کشوری تمایل به خرید سنگ بریده کشورمان ندارد.
- در ارتباط با صنعت سنگ، دو موضوع تولید و فروش از اهمیت بسیاری برخوردار است. افزایش تولیدی که بازاری برای آن تعریف نشود سودمند نخواهد بود.
- رئیس انجمن سنگ ایران، با اشاره به ممنوعیت واردات سنگ کوپ از افغانستان اظهار کرد: واردات سنگ کوپ به کشور به ندرت اتفاق میافتد، اما به دلیل عدم دسترسی افغانستان به دریا و نبود تاسیسات فرآوری مناسب در این کشور، این فرصت برای فعالان عرصه صنعت سنگ کشورمان فراهم بود تا ضمن خرید سنگ کوپ از این کشور، با انجام فرآوری در داخل، برای آن ارزش افزوده خلق کنند.
- شکوری در خصوص اهمیت برگزاری نمایشگاه بینالمللی سنگ ایران گفت: نمایشگاه سنگ نشاندهنده توان صنعت کشور و نوعی قدرتنمایی محسوب میشود. اگر کشور با تحریم مواجه نبود امروز شاهد حضور تجار خارجی بسیاری در کشور و در این نمایشگاه بودیم و مشتریان بسیاری برای خرید سنگ مراجعه میکردند.