مرمریت
🔹مرمریت نوعی سنگ رسوبی با دگرگونی بسیار ضعیف است که حاصل تراکم رسوبات کربنات کلسیم و آراگونیت ناشی از فشار طبقات رویی است؛ بدلیل زیبایی و استحکام و مقاومت در برابر فرسایش و آتش، با ارزش محسوب می‌شود و در مقایسه با تراورتن سنگی با تخلخل کمتر و سخت‌تر بشمار می‌رود؛ دلیل بالاتر بودن وزن مخصوص مرمریت نسبت به سنگ آهک‌های معمولی وجود منیزیم بیشتر است، از این رو مرمریت‌های کلسیم و منیزیم‌دار مقاوم‌تر هستند.
🔹 مرمریت خالص دارای رنگ سفید و درخشان است؛ مواد کربن‌دار ، کلریت، سیلیکات‌های دیگر و ذرات پراکنده هماتیت می‌تواند باعث ایجاد رنگ‌های خاکستری تا سیاه، سبز، صورتی یا قرمز در مرمریت شوند‌.
🔹 مرمریت در صنعت به تمامی سنگ‌های آهکی یا دولومیتی که قابل صیقل باشند، گفته می‌شود ( هرچند دگرگونی نداشته باشند) و مرمریت یک اصطلاح تجاری بوده و می‌توان گفت که خاص ایران می‌باشد. در متون علمی مرمر و مرمریت در یک گروه به‌نام ماربل ( Marble ) قرار گرفته‌اند.
🔸 در مورد معایب سنگ مرمریت:
به مقاومت پایین در برابر محیط و مواد اسیدی و فرسایش، تغییر شکل ظاهری در برابر تغییرات آب و هوایی و جذب آب بالای برخی نمونه‌های سنگ مرمریت می‌توان اشاره کرد ؛ لذا با این اوصاف ، مرمریت برای نماهای بیرونی ساختمان و مکان‌های دارای آبریزی بسیار، سرویس‌های بهداشتی و حمام که در تماس مواد شوینده هستند، توصیه نمی‌شود.

فهرست