رییس خانه معدن کردستان در گفت‌وگو با اقتصاد آنلاین:
رکود مسکن باعث تعطیلی معادن سنگ‌های تزیینی شده است/ قیمت‌های حمل ونقل باید یکسان‌سازی شود
موقعیت جغرافیایی استان کردستان باعث شده تا حمل و نقل در آن‌جا بسیار سخت باشد، این موضوع باعث شده که قیمت حمل‌و‌نقل نسبت به استان‌های دیگر گرانتر باشد که تاثیر مستقیم بر افزایش قیمت تمام شده مواد معدنی دارد. با یکسان سازی هزینه‌های خدمات و حمل و نقل عمومی باید مشکلات معادن استان را رفع کنند.
رییس خانه معدن استان کرستان در گفت وگو با اقتصاد آنلاین گفت: معادن استان کردستان شامل پلی متال، سنگ آهن، خاک های صنعتی مثل سلیس و باریت، پوکه‌های ساختمانی، سنگ‌های ساختمانی و سنگ لاشه است.
وی به عمده مشکلات معادن استان اشاره کرد وگفت: به دلیل رکود در بازار ساختمان و مسکن تقاضا برای این محصولات کم و باعث رکود در معادن سنگ‌های تزیینی، سنگ لاشه و سنگ ساختمانی شده است.
جباری ادامه داد: متاسفانه یک سری از سنگ‌های تزیینی داخل استان در طی یکسال گذشته بعد از یک تعطیلی چندساله، امسال دوبار شروع به فعالیت کردند که با عوارض صادرات محصولات معدنی و ممانعت از خروج بلوک سنگ‌های تزیینی از سوی وزارت صمت، دوباره به حالت تعلیق درآمدند. وی افزود: این نوع سنگ‌ها حدود 10 درصد در داخل مصرف دارند و باید بدون عوارض صادر شوند.
رییس خانه معدن استان کردستان گفت: با توجه به قمیت سنگ‌های تزیینی در ایران در مقایسه با سنگ‌های مشابه در کشورهای دیگر، کشورها علاقه زیادی به واردات سنگ از ایران دارند،اما با این شرایط معدنداران و تولیدکنندگان بازار صادراتی خود را از دست داده اند.
وی مشکل دیگر را نحوه برخورد ادارات و سازمان های تامین اجتماعی ودارایی با تولیدکنندگان دانست و گفت: ممیزین سازمان امور مالیاتی کارشناس معدن نبوده و با دسته‌بندی‌های موجود در این بخش آشنا نیستند، لذا براساس عیار و دسته بندی معادن مالیات تعیین نمی‌شود.
جباری ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی، معافیت‌های بیمه‌ای را در استان های دیگر اعمال می‌کند، و در سفر اخیر نهاوندیان معاون اقتصادی رییس جمهور به کردستان موضوع مورد بحث قرار گرفت تا در کردستان هم این معافیت‌ها اعمال شود. دو نرخی بودن بیمه، باعث می شود قیمت تمام شده محصول و هزینه معادن سنگ‌های تزیینی استان بیشتر باشد.
وی به تعاملات با سازمان محیط زیست و منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: معدنکاران و بهره بردارن همیشه بر این عقیده هستند که باید حافظ منابع طبیعی و محیط زیست باشند اما در برخی مواقع با سازمان منابع طبیعی مشکلاتی را با واگذاری عرصه های معدنی برای بهره برداری داریم، لذا درصدد هستیم تا تعاملات را با سازمان بیشتر کنیم و منابع طبیعی نیز باید توافق‌نامه‌هایی که با سازمان صمت استان منعقد کرده را اجرایی کند تا معادن بیشتر از این دچار چالش نشوند.
رییس خانه معدن استان کردستان به طرح احیا معادن کوچک اشاره کرد و گفت: به عنوان نماینده انجمن سنگ‌های تزیینی در کمیته طرح احیا، فعالسازی معادن کوچک، در استان‌های دیگر به صورت پایولت این موضوع بررسی شده است و تعدادی از معادن در این طرح آورده شده‌اند .وی ادامه داد: در استان کردستان تحقیقات و جلسات مشورتی شروع شده است اما هنوز معدن خاصی را معرفی نکرده‌ایم اما امیدواریم در روزهای آینده، معادنی را که به هر دلیل اعم از سرمایه گذاری و فروش دارای مشکلات هستند را بتوانیم وارد این طرح کنیم تا فعال شوند.
جباری نبود حمل ونقل ریلی را از مشکلات معادن استان شمرد و گفت: استان کردستان از نظر موقعیت جغرافیایی، در مکانی واقع شده است که خیلی حمل و نقل آن بسیار سخت است وهمین موضوع باعث می شود که قیمت حمل و نقل نسبت به استان های دیگر، گرانتر باشد، که این موضوع نیز بر افزایش قیمت تمام شده مواد معدنی تاثیر به‌سزایی می‌گذارد. امیدواریم با یکسان سازی هزینه‌های خدمات و حمل و نقل عمومی بتوانیم مشکلات معدن استان را رفع کنیم.
وی در پایان گفت: با توجه به اینکه امروز کشور در جنگ اقتصادی و تحریم‌ها قرار دارد ، باید مانع اجرای یک سری از بخشنامه‌ها و آیین نامه‌های که برای بخش معدن و تولید وضع کرده‌اند، شوند تا بتوانیم به حرکت بخش تولید کمک کنیم. در چنین شرایطی حفظ حتی یک شغل، کار مهمی است. لذا از ادارات مرتبط با بخش معادن و صنایع معدنی تقاضا داریم تعاملات خوبی را با تولیدکنندگان به خاطر شرایطی که کشور و استان کردستان دارد، داشته باشند تا مشکلات آن ها رفع شود تا واحدها با تعطیلی مواجه نشوند و بتوانند برای کشور ارزآوری داشته باشند.

منبع: خبرگزاری اقتصاد آنلاین

98/09/12

فهرست