چرا مردم دیگر كشورها پول خود را به بانك می‌سپارند؟

رئیس انجمن سنگ ایران سود پایین و بهره های اندك در كنار تسهیلات دهی برای اموری نظیر خرید خودرو و سفر را از دلایل سپردن پول مردم دیگر كشورها به بانك عنوان كرد.
دکتر شكوری با حضور در استودیوی برنامه گفتگوی اقتصادی رادیو گفت وگو با اشاره به عوامل موثر بر هدایت نقدینگی اظهار كرد: اگر حجم نقدینگی به تولید هدایت شود، اشتغال حل شده و تولید و صادرات و ارز آوری سامان پیدا می كند ولی ابتدا تولید را باید جذاب كنیم كه در غیر این صورت طبیعتا صاحبان سرمایه علاقه ای به سرمایه گذاری در تولید نخواهند داشت و مردم نیز علاقه ای ندارند تا پول خود را در بازار سرمایه و فعالیت های تولیدی به كار گیرند.

این اتفاق در دولت قبلی هم رخ داد و پول مردم را به بورس بردند و آن بلاها را بر سر سرمایه مردم آوردند و در نهایت هم اعتماد را از همه سلب كردند و از این رو مردم ترجیح می دهند پول خود را در بازارهایی سرمایه گذاری كنند كه عواید بیشتری را نصیب حال آنها كند.

وی افزود: برای این كه حجم نقدینگی كه عدد بالایی است، به سمت تولید سوق پیدا كند، اول باید با ثبات در سیاست گذاری، توسعه زیر ساخت ها و بهبود شاخص های كسب و كار تولید را برای همگان جذابیت ببخشیم و به جای این كه هر روز موانعی بر سر راه تولید ایجاد كنیم، باید اقدام به بسترسازی برای تولید نماییم تا تولیدكنندگان احساس كنند در فضایی امن و مطمئن كار می كنند.

در این صورت سود تولید كننده تضمین خواهد شد و جاذبه هایی برای جذب سرمایه های مردمی به سمت تولید ایجاد خواهد شد.

شكوری در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفت‌وگو بانك ها را موتور محرك تولید دانست كه با اعطای تسهیلات به فعالین اقتصادی منجر شوند تولید رقم بخورد؛ مردم در كشورهای دیگر پول خود را به بانك می سپارند و یك ریال نیز از سپرده خود بهره نمی گیرند و بهره هایی نظیر ۶ دهم یا كمتر از یك درصد در آن كشورها مطرح است و حتی در برخی كشورها كارمزدی از مردم دریافت می كنند تا از پول آن ها نگهداری كنند.

وی در این باره توضیح داد: مردم علی رغم این كه هیچ بهره ای از سود خود دریافت نمی كنند، پول خود را به بانك سپرده و در بازارهای دیگر سرمایه گذاری نمی كنند و عمده پولشان نیز در نظام بانكی قرار دارد؛ چراكه بانك ها به مردم امكاناتی می دهند.

مثلا اگر یك شهروند قصد خرید خانه داشته باشد، ۵ تا ۱۰درصد مبلغ خانه را می پردازد و الباقی هزینه را به صورت وام دریافت می كند كه همچون قرض الحسنه ماست و كمتر از ۴ درصد بهره خواهد داشت و نیز برای خرید خودرو و سفر رفتن نیز چنین وام هایی با سودهای پایین موجود است.

شكوری خاطرنشان كرد: این فرد در جامعه ای زندگی می كند كه هرگاه قصد خرید خانه و خودرو داشته باشد و به سفر برود، تسهیلاتی از بانك دریافت می كند؛ پس چرا پول خود را به بانك نسپارد؟! در مقابل تولیدكنندگان در این كشورها نیز با بهره هایی پایین تسهیلات بانكی می گیرند چون قیمت تمام شده پول-به عنوان یك كالا- نیز برای بانك ها كاهش پیدا می كند.

این فعال اقتصادی همچنین تاكید كرد كه بانك در دیگر كشورها دست به بنگاه داری نمی زند و اكثر شعبات شان نیز استیجاری است و به شیوه های مختلفِ آنلاین، تردد افراد را به بانك كاهش داده اند و در نهایت مردم این كشور در هر نطقه ای كه باشند، قادرند پول حواله كنند و خدمات بانكی دریافت كنند و در نهایت تعداد پرسنل و شعبات بانكی شان كاهش پیدا می كند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست