📌ماحصل مباحث مطرح شده در این نشست این است که حکمرانی خوب مهم‌تر از داشتن ثروت در جامعه است. اگر ثروت می‌توانست عاملی برای توسعه کشورها باشد، کشورهای آفریقایی با توجه به دارا بودن غنی‌ترین مواد معدنی ثروتمندترین بودند؛ لذا صرفا داشتن منابع انرژی و ذخایر نمی‌تواند برای ما توسعه به همراه داشته باشد اگر حکمرانی خوب بر کشور حاکم نباشد.

📌اگر ما علی‌رغم مزیت‌های موجود در جایگاه مناسبی قرار نداریم به دلیل نحوه حکمرانی است. اینکه چه تولید کنیم و تا کجای زنجیره پیش برویم نیازمند کار کارشناسی است که عوامل زیادی در آن تاثیر دارد. ما در منابع و انرژی دارای مزیت هستیم اما آنچه دارای نقصان است بحث مدیریت با عقلانیت در اداره کردن کشور است. اگر مدیریت به درستی اعمال نشود این مزیت‌ها برای ما ثروت آفرینی نخواهد کرد.

📌یکی از نقیصه‌های کشور این است که کار کارشناسی در حوزه سیاست‌گذاری نمی‌شود‌ باید در سیاست‌گذاری‌ها از نظرات نخبگان، کارشناسان و متخصصان استفاده شود و قوانین به درستی وضع شود. متاسفانه ما گمان می‌کنیم که حکمرانی خوب یعنی دخالت در اقتصاد و این در حالی است که حکمرانی خوب یعنی استراتژی خوب تعریف کردن و انجام کار کارشناسی.

📌متاسفانه در کشور بیشترین انرژی تولیدکنندگان صرف اقداماتی غیر از تولید می‌شود.

📌بنا شده دولت تصدی‌گری را از اقتصاد کم کند، چرا دولت از تصدی‌گری در اقتصاد دست بر نمی‌دارد؟ ما باید از تجربه‌های موفق دنیا استفاده کنیم و تجارت به ما می‌آموزد که دولت بنگاه‌دار خوبی نیست و نباید در اقتصاد دخالت کند. در صورتی که بستر مناسب در کشور مهیا نباشد توسعه اتفاق نمی‌افتد‌. تدوین یک استراتژی و سیاست‌گذاری مناسب به ما کمک می‌کند تا فعالات اقتصادی تمامی دغدغه‌هایشان صرفا در بحث کیفیت و کاهش قیمت تمام شده محصول در بازار باشد. برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب ما نیاز داریم که کار کارشناسی انجام دهیم.

📌استراتژی کشور باید توسط اتاق بازرگانی به عنوان یک تشکل بخش خصوصی تهیه شود که قطعا در این مسیر اتاق بازرگانی از نظرات کارشناسان، متخصان و خبرگان استفاده می‌کند. در وضع قوانین دولت باید از ظرفیت تشکل‌های صنفی، کمیسیون‌های تخصصی و مرکز پژوهش‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی استفاده کند تا مجلس با استفاده از این نظرات کارشناسانه قانونگذاری درستی داشته باشد.

📌از معاونت معدنی وزارت صمت تقاضا داریم که شوراهای تخصصی را راه‌اندازی کند تا کمترین عارضه ایجاد شود. نامگذاری سال‌ها بر اساس اصول اقتصادی بوده است اما متاسفانه شاهدیم که به جای برداشتن موانع اقتصادی، موانع جدیدی ایجاد شده است.

📌حکمرانی خوب فساد را صفر می‌کند چرا که در یک حکمرانی خوب شفافیت وجود دارد. متاسفانه دست‌هایی وجود دارد که اجازه نمی‌دهند در کشور حکمرانی خوب وجود داشته باشد. در صورتی که حکمرانی درست برای مردم رفاه و آسایش را به همراه خواهد داشت و در این صورت کشور با وجود داشتن پتانسیل و مواد معدنی غنی می‌تواند به جایگاه خوبی در دنیا برسد و به بهترین درآمد در حوزه معدن به موازات درآمدهای نفتی، دست یابد. لذا باید دولتمردان به این نتیجه برسند که حکمرانی خوب را در کشور اجرا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست