‍ 🔴نشست وزیر صمت با فعالین حوزه معدن و صنایع معدنی

📌روز پنجشنبه ۱۶ فروردین وزیر صمت نشستی با حضور فعالین    حوزه معدن و صنایع معدنی برگزار کرد. این نشست با حضور نمایندگانی از تشکلهای این حوزه و با محوریت تحقق شعار سال برگزار گردید.
علی‌آبادی وزیر صمت در این نشست به توسعه صادرات غیر نفتی تاکید کرد تا در آمد این حوزه افزایش داشته باشد و به سمت اقتصاد غیر نفتی حرکت شود.
وی همچنین اعلام کرد در حد توان وزارتخانه از کمک به تولیدکننده دریغ نخواهند کرد و با توجه به شعار سال و در پی تحقق آن، وزارت صمت به دنبال راهی جهت مشارکت حداکثری مردم خواهد بود.
📌شوذب جباری، عضو هیئت مدیره و خزانه دار انجمن سنگ ایران در این نشست به چالشها و راهکارهایی در بخش معدن و فرآوری سنگ ساختمانی و تزئینی  پرداخت و تشریح کرد: مسئله مالیات ارزش افزوده مسئله چالش برانگیزی در صنعت سنگ است که هم از معادن دریافت می شود و هم از واحدهای فرآوری و هم از مراکز فروش سنگ و برای یک کالا ۳ بار ارزش افزوده دریافت می شود.
📌معادن سطح الارضی به تعداد ۵ نفر از حق بیمه سهم کارفرما معاف هستند و این قانون مصوبه هیئت وزیران را از سال ۶۹ دارد در صورتیکه در بعضی استان‌ها قانون تفسیر به رای می شود و کارفرمایان معدنی از این حق قانونی محروم می شوند.
📌شوذب جباری در ادامه به مسئله معارضین معدنی پرداخت که مزاحمتهای زیادی را برای بهره برداران معدنی ایجاد کرده اند و وزارت صمت هیچ حمایتی از این حجم بالای سرمایه گذاری در معادن نمی کند و گاها به لغو پروانه بهره برداری معادن می انجامد.
📌 موضوع کمک‌های صندوق حمایت از توسعه واحدهای معدنی برای واحدهای فرآوری سنگهای ساختمانی و تزئینی مطرح گردید که تا کنون هیچ واحد فرآوری سنگ تزئینی از این تسهیلات استفاده نکرده است و لازم است یک خط اعتباری برای برای واحدهای فرآوری سنگ تزئینی در نظر گرفته شود.
📌عدم حمایت دولت از صنعت سنگ و وضع عوارض صادراتی و قوانین محدود کننده، مسئله بازگشت ارز و تفاوت قیمت ارز نیمایی و آزاد که هزینه ها با ارز آزاد پرداخت می شودکه این عوامل باعث شده که سهم ایران با وجود پتانسیل بالا این صنعت فقط ۱ درصد از بازارهای بین المللی سنگ باشد که بخش زیادی از این صادرات هم به کشور عراق است، با توجه به اهمیت این مسئله و گاها صادرات سنگ توسط بعضی واحدهای فرآوری با قیمت بسیار پایین بدون توجه به کیفیت در واقع صادر کردن یارانه انرژی است که از وزیر محترم، درخواست تشکیل کارگروه تخصصی صادرات سنگ ساختمانی و تزئینی در وزارت صمت می شود تا با برنامه ریزی امکان افزایش سهم بازارهای بین المللی سنگهای ساختمانی و تزئینی ایجاد شود.
📌همچنین جباری عضو هیئت مدیره انجمن سنگ مسئله مالیات واحدهای معدنی و واحدهای فرآوری سنگ ساختمانی و تزئینی را مطرح کردند که بدون نظر کارشناسی تعریف شده و این روند افزایش مالیات و حقوق دولتی واحدهای فرآوری و معدنی کوچک مقیاس  باعث تعطیلی بسیاری از واحدها در سال جاری خواهد شد و به تبع آن بیکار شدن هزاران نفر در صورتیکه در شرایط کنونی حفظ شغل‌های موجود مهمترین کمکی است که دولت می تواند بکند.