تنها راه نجات صنعت سنگ در کنار هم قرار گرفتن است برای ایجاد فضایی به منظور توسعه صادرات
🔹دکتر بهرام شکوری رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگارنی ایران و رییس انجمن سنگ ایران در دهمین جلسه میز سنگ در پاسخ به فعالین اقتصادی این حوزه بیان فرمود:
مسئله پروانه معادن گرانیت مروارید باید به نحو مقتضی پیگیری شود، اینکه شهر به سمت معادن پیشروی کرده باید ساز و کارهای زیست محیطی طراحی شود که معدندار به ادامه بهره برداری بپردازد مثل همه جای دنیا
🔹در کنار دانش صادراتی، قابلیت صادراتی نیز فاکتور مهمی برای عرضه در بازارهای جهانی است که در صنعت سنگ در کنار دانش صادراتی باید کالای قابل صادر تهیه و به دنیا عرضه شود.
🔹رعایت استاندارهای جهانی بر قابلیت صادراتی می افزاید.
نوع خواسته بازار صادراتی مهم است و باید آن را در صادرات سنگ در نظر گرفت.
🔹اطلس سنگ که در در طرح جامع صنعت سنگ پیش بینی شده این قابلیت ها مشخص می شود.
🔹وقتی می گوییم کنسرسیوم صادراتی ایجاد شود یعنی باید فضایی شکل بگیرد که سنگ ها براساس استاندارهای جهانی تولید و صادر شوند این فضا لازم توسعه صادرات در قالب کار جمعی و می توانیم آن را در قالب ایجاد اکوسیستم شکل دهیم و مدیریت آن هم با افرادی باشد که دانش مدیریت را داشته باشند و از دانش صنعت سنگ هم بتوانند در این بستر بهره بگیرند.
🔹گاهی تحریم ها باعث می شود قیمت تمام شده ما افزایش پیدا کند. اما در برخی بازارها به اندازه ای گپ قیمت وجود دارد که می توان شاهد سود خوبی بود.
🔹اگر در کنار هم قرار گرفته و دست به دست هم دهیم می توانیم قیمت تمام شده در این صنعت را کاهش دهیم به بازارهای جهانی با قدرت وارد شویم و ارزش افزوده ی بالایی ایجاد کنیم.