🔹به گزارش روابط عمومی انجمن سنگ ایران، دکتر شکوری رئیس انجمن سنگ ایران و رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در جلسه امروز ۱۸ شهریور ماه ۱۴۰۳ کمیسیون معدن و صنایع معدنی مطرح کرد:
قیمت گذاری دستوری به زنجیره های ارزش آسیب زد، در دنیا در حوزه اکتشاف سهم طلا و مس بیشتر بوده است. سابقه معدنکاری کشور نشان می دهد با توجه به قرار گرفتن روی کمربند آلپ _هیمالیا از قابلیت خوبی برخورداریم و با یک درصد از مساحت دنیا هفت درصد از ذخایر جهان را در اختیار داریم اما تکیه بر منابع نفتی باعث غفلت از ظرفیت های معدنی شده است.
🔹در معادن رتبه اول را در خاورمیانه و رتبه سوم در آسیا را در اختیار داریم اما دسترسی به زمین به دلیل برخی ممنوعیت ها با محدودیت همراه است و عملا ۰.۳ کشور در دست معدنی ها قرار دارد. رشد بخش معدن نیازمند باز شدن فضا در اکتشاف است.
🔹نقدینگی ، تجهیزات، ماشین آلات و… از مهمترین چالش های پیش روی معدن است. در ایران صنعتگران بیشترین مالیات را پرداخت می کنند. ما در بخش معدن تقریبا بیشترین حقوق دولتی را در دنیا پرداخت می کنیم. اگر چشم انداز بخش معدن در ۱۴۰۴ محقق می شد می توانست ۶۸ درصد درآمدهای نفتی را پوشش دهد.
🔹باید به SME ها توجه ویژه شود پژوهشهایی که سال ۲۰۱۷ انجام شد از هر ۵ شغل تعداد ۴ شغل مربوط به آنها است.
🔹تجهیزات و ماشین آلات از مهمترین موضوع برای توسعه اکتشافات است، محدودیت ها را برداریم و اجازه دهیم معدندار تشخیص دهد چه ماشینی لازم دارد او نسبت به سرمایه اش از همه دلسوزتر است و می داند چه ماشینی بدرد کارش می خورد، مثلا در معادن سنگ یک لودر که برای جابجایی کوپ در روز چند ساعت مشغول است با معدن سنگ آهن که ۲۴ ساعت ماشین باید کار کند متفاوت است .قیمت گذاری دستوری نیز به زنجیره آسیب زده و رانت را در برخی حلقه ها ایجاد می کند. نیروی انسانی و تربیت آن از مهمترین چالش های پیش رو است. در بحث صادرات نیز با محدودیت های زیادی همراه هستیم. باید از ارز صادراتی برای توسعه استفاده شود. ناترازی انرژی نیز آسیب های زیادی وارد کرده است.
🔹احیای وزارت معادن می تواند به تقویت بخش معدن کمک کند. باید سرمایه گذاری مجدد در معادن صورت بگیرد یعنی حقوق دولتی به بخش معدن باز گردد الزامات رشد و توسعه ۱۳ درصدی در بخش معدن فراهم گردد، پنجره واحد نیز فعال شود و در کنار آن مهمترین موضوع استفاده از نظرات فعالان بخش معدن است. توقع ما این است که وزارت صمت از این ظرفیت ها استفاده کند.
انجمن سنگ ایران را از کانال های زیر دنبال کنید…
◀️ اینستاگرام:
@iranstoneassociation
◀️ وب سایت:
◀️ تلگرام:
t.me/IranStoneAssociation
◀️ واتساب:
https://chat.whatsapp.com/CSrr0HlxV0l9Z6FAv0bqUY